Διδακτική επίσκεψη των μαθητών του τμήματος Β5 στη βιομηχανία «ΜΑΧΙ» και «ΒΙΟΖΩΚΑΤ»  στα πλαίσια του μαθήματος Τεχνολογία.

 

            Η επίσκεψη μας στη Βιομηχανία Ζωοτροφών Κατερίνης ΒΙΟΖΩΚΑΤ που πραγματοποιήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2013 μας άφησε ευχάριστες εντυπώσεις και αναμνήσεις. Ξεναγηθήκαμε και ενημερωθήκαμε σε όλα τα τμήματα της βιομηχανίας και είδαμε από κοντά όλη την παραγωγική διαδικασία για την παραγωγή ζωοτροφών.

Αρχικά πήγαμε στον πίνακα ελέγχου όπου έγινε και η πρώτη ενημέρωση για το εργοστάσιο. Στη συνέχεια περάσαμε και από τα υπόλοιπα τμήματα: αποθήκες, σιλό, σημεία φορτοεκφορτώσεις πρώτων υλών, χώροι συσκευασίας, λογιστήριο και το χημείο. Πληροφορηθήκαμε σε κάθε τμήμα ξεχωριστά για τις εργασίες που γίνονται σ’ αυτό και αφού κάναμε ένα μικρό διάλειμμα βγάλαμε φωτογραφίες στον ευρύτερο χώρο του εργοστασίου και αναχωρήσαμε με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις.

 

 

            Την Δευτέρα 04 Φεβρουαρίου 2013, πραγματοποιήθηκε η διδακτική επίσκεψή μας στη χαρτοβιομηχανία ΜΑΧΙ. Ο χώρος ήταν πολύ εντυπωσιακός με αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής και σύγχρονα μηχανήματα. Παρακολουθήσαμε την γραμμή παραγωγής:  χαρτιού υγείας, τραπεζομάντηλων, χαρτοπετσέτες και χαρτομάντιλα. Οι εργάτες ήταν πολύ συγχρονισμένοι, ο ξεναγός μας βοήθησε να καταλάβουμε πως παράγετε το χαρτί και φτάνει στο σπίτι μας, Φύγαμε με καλές αναμνήσεις από την βιομηχανία και μάθαμε τα πάντα για την παραγωγή του χαρτιού.