Γιορτή Χριστουγέννων

Τιμήσαμε και φέτος τη γιορτή των παιδιών ,τα Χριστούγεννα στις 21/12/2012.Τη λέμε γιορτή των παιδιών ,γιατί ο Χριστός τίμησε την παιδική ηλικία ,τη χάρη της αθωότητας και την ανάγκη της οικογενειακής  θαλπωρής. Έτσι η γιορτή στην Εκάβη ήταν από μαθητές /τριες της Γ τάξης για όλα τα παιδιά του σχολείου μας.

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακή και ζεστή ατμόσφαιρα οι μαθητές /τριες  έψαλλαν βυζαντινούς ύμνους ,διάβασαν το τρίπτυχο μήνυμα των Χριστουγέννων ,τραγούδησαν παραδοσιακά και ξένα τραγούδια .Επίσης έστειλαν ένα ιδιαίτερο όλο βαθιά νοήματα γράμμα στον άγιο Βασίλη ,διάβασαν σκέψεις για τη μεγάλη γιορτή και με ιδιαίτερη συγκίνηση διάβασαν την ιστορία του 4ου μάγου  ενώ παράλληλα ο βιντεοπροβολέας  σκόρπιζε εικόνες και ήχους .

Κλείνοντας τη γιορτή μας έδωσε τις θερμές  ευχές της η διευθύντριά μας κα Πιτσάβα ,τραγούδησε τις ευχές της η κα Φλουρή και όλοι μαζί με χαρά τραγουδώντας υποδεχτήκαμε τον αγαπημένο Άγιο Βασίλης οποίος μοίρασε σε όλους μας γλυκά προσφορά του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας .

Τη γιορτή επιμελήθηκαν :οι καθηγήτριες  Μελιοπούλου Διονυσία  και Ζαχαριάδου Αιμιλία ,τους βυζαντινούς ύμνους ο κος Δελβερούδης Κομνηνός ,τη χορωδία ο κος Ανδρέογλου Παναγιώτης  και τη τεχνική  υποστήριξη :Μπεϊνάς Γιώργος.