Στις 23/3/2016 πραγματοποιήθηκε η ολοήμερη εκδρομή στη Θεσσαλονίκη του προγράμματος '' Καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις  με στόχο την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνεργασία των μαθητών /τριών "  με την υπεύθυνη του προγράμματος Ζαχαριάδου Αιμιλία και κα Ράλλη Δέσποινα.

Οι 55 μαθητές επισκέφθηκαν πρώτα το 1 ΕΕΕΚ του Δήμου Χορτιάτη όπου ο διευθυντής κος Ζωγράφος Βασίλης τους ενημέρωσε για το 1 ΕΕΕΚ. Οι μαθητές μας προσέφεραν  χρηματικό ποσό από τα έσοδα του φιλανθρωπικού παζαριού στην πρόεδρο του σχολείου και στην συνέχεια χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες .Η κάθε ομάδα επισκέφθηκε εναλλάξ τους χώρους του σχολείου .Παρακολούθησαν την πρόβα των μαθητών του 1 ΕΕΕΚ για την 25 Μαρτίου ,το γεωπονικό εργαστήριο πηλού όπου συνεργάστηκαν με μαθητές του 1 ΕΕΕΚ δημιουργώντας με πηλό διάφορες κατασκευές.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το λύκειο Κωφών και Βαρυκόων, στον ίδιο χώρο όπου παρακολούθησαν μαθήματα του ελληνικού  δακτυλικού αλφαβήτου. Οι μαθητές μπόρεσαν πρακτικά και εφάρμοσαν το δακτυλικό αλφάβητο και η χαρά όλων ήταν μεγάλη ,γιατί μπόρεσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους .

Τελευταίος σταθμός της εκδρομής ήταν η σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές παρακολούθησαν τη γραφή των τυφλών "Brille",είδαν παιδιά να γράφουν και να διαβάζουν .Επίσης παρακολούθησαν τρόπους με τους οποίους μπορούν να βοηθήσουν  τους τυφλούς συνανθρώπους τους.

Είδαν ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα υπολογιστών για τυφλούς και τρόπους με τους οποίους αντεπεξέρχονται στις ανάγκες της καθημερινότητας .Οι μαθητές μας πρόσφεραν δώρα.